Contact

You are welcome in our office:

DOBRINESCU DOBREV – Attorneys at Law
Address: Intrarea Roma nr. 7, 011772 București S1
fax +40318167314   email:  inquiry@dobrinescudobrev.ro

 

 

Fiscal identification code: RO30464401
Bucharest Bar decision 1372/04.07.2012

 

Contact us directly:

Luisiana Dobrinescu
Tel: +40.723.000.497
Skype: luisiana.dobrinescu
luisiana@dobrinescudobrev.ro

 

Ionuţ Dobrinescu
Tel: +40.722.296.224
Skype: idobrinescu
ionut@dobrinescudobrev.ro

 

 

Dumitru Dobrev
Tel: +40.744.199.499
Skype: dumitru.dobrev
dumitru@dobrinescudobrev.ro

 

 

Use this contact form:

Name (required)

E-mail (required)

Subject

Message

 

Or visit our facebook page:

Mi-am petrecut copilăria la țară, în Oltenia profundă. Acolo, orice progres se punea pe seama faptului că autorul său este o persoană umblată.
Zilele trecute am avut ocazia extraordinară de a participa la o conferință internațională, pe teme de fiscalitate, la Viena. Copleșitoare experiență!
Să începem cu sediul: Universitatea din Viena arată ca Star Trek. O arhitectură futuristă, dar prietenoasă și în mod cert, inspirațională. Este un privilegiu să îi fi oaspete chiar și pentru două zile – nu îmi imaginez cum este să te identifici cu această instituție prin programele avansate de masterat și doctorat pe care le organizează.
La conferință au participat 108 persoane. Aglomerație mare la recepția organizată în deschiderea evenimentului. Am reîntâlnit acolo o reprezentantă la nivel înalt a Ministerului de Finanțe din Finlanda și am felicitat-o pentru că statul ei investește semnificativ în pregătirea lor profesională (ultima dată o întâlnisem cu trei luni în urmă, la o conferință în Rotterdam). A doua zi însă mi-am dat seama că doamna din Finlanda se afla mai în elementul său decât mine, pentru că dintre cei 108 participanți la conferință, 80% erau judecători și reprezentanți ai administrațiilor fiscale din 28 state membre. Toți vorbeau fluent limba engleză și discutau despre o abordare cât mai practică și nebirocratică a contribuabililor, astfel încât să obțină maximum de randament în colectarea taxelor, iar oamenii de afaceri să fie încurajați să se stabilească în țara lor. Îi preocupa chiar și nivelul penalităților de întârziere din țara lor. Mi-a coborât tot sângele în picioare și am avut un flash-back către copilăria din Oltenia mea profundă... Este clar, la noi sunt probleme pentru că nu suntem umblați, vorba bunicului meu...
În România, facem eforturi susținute ca judecătorii și reprezentanții ANAF să participe ca invitați de onoare (gratis) la evenimentele naționale de profil, iar prezența lor se menține constantă sub 2%... La Viena, judecătorii comentează public deciziile Curții de Justiție a Uniunii Europene și fac paralele între Carta drepturilor omului și Directiva de TVA, iar la noi, în România, abia au curaj să facă parte din audiență...
În două zile de conferință au vorbit 34 de specialiști, din care doi membri ai Comisiei Europene, 3 judecători ai instanțelor supreme naționale, 6 șefi ai administrațiilor fiscale din Australia, Suedia, Singapore, Austria, Spania și Finlanda, un judecător al Curții de Justiție a Uniunii Europene și referentul Avocatului general Kokott.
Totul a culminat cu discursul unui înalt reprezentant al ministrului de finanțe al Austriei, care a prezentat o lucrare ce trata distorsiunile concurențiale care pot apărea în urma calificării unei autorități publice ca persoană impozabilă sau nu. Poftim??? În ce bază șefii lor de la finanțe știu astfel de tehnicalități? Ca o ofticată ce am fost, am accesat CV-ul acestuia, ca să constat că este absolvent al Masterului în Drept fiscal și că prin lucrarea referitoare la impozitarea organizațiilor non-profit, a luat premiul pentru cea mai bună teză de licență în drept fiscal din anul 2009.
Dumnezeule... oamenii ăștia habar nu au ce sunt acelea numiri politice!
(Av. Luisiana Dobrinescu)
... Mai multMai puțin

1 lună în urmă  ·